پیری چیست؟
پیری چیست؟. سوالی که تاکنون پاسخ قانع کنندهای به آن ارائه نشده است. پیری در معنای لغوی به دورهای از زندگی اطلاق میشود و که مصادف با دوره سالخوردگی و در اصطلاح پا گذاردن به سن است. اما پیری از نظر زیستشناسان پیری شامل تغییرات کلیه اندامهای ظاهری و درونی دوران حیات است که با علائمی همانند ایجاد چین و چروک پوست، سفید شدن مو، کوچک شدن برخی از اعضا و اندام، نقصان وزن بدن، کم شدن ترشحات، کاهش نیروی عضلانی و کاهش حساسیت قوه ظاهر میشود. استرهلر راجع به پیری چنین اظهار نظر کرده است: پیری عبارت از تغییرات اضمحلالی تدریجی در ساختمان ارگانیسم که نه به وسط بیماریهای قابل پیشگیری و یا حوادث ناگهانی و مهلک، بلکه در اثر دخالت عامل زمان پیش میآید.
پیری دورهای از زندگی است که شیوه زندگانی آن را به دورهای موفق تبدیل میکند.
مک کئون در این باره معتقد است که پیری تغییرات بیولوژیکی است که در نحوه زیست ارگانیسم بدن ظاهر میشود. این تغییر با کاهش نیروی حیاتی و تطبیقی، یعنی کاهش قابلیت انطباق فرد با شرایط ناگهانی و ناتوانی در ایجاد تعادل مجدد همراه بوده و به تدریج دگرگونیهایی را در ساختمان و عمل اعضای مختلف بوجود میآورد.
به عبارت بسیاری از صاحبنظران پیری و مرگ، از کودکی، نوجوانی و حتی از تولد شروع میشود و اگر انسان بخواهد از مرگ و یا پیری زودرس جلوگیری کند باید به سه طریق این کار را انجام دهد. این سه طریق عبارت از ورزش، فعالیتهای بدنی و تغذیه سالم است. طبق یک نظریه پیری همیشه با قطع رشد همراه خواهد بود.
بدین ترتیب که متابولیسم سلولها از مسیر خود منحرف شده و در اثر آن قدرت تکثیر و نظم بدن از بین میرود. کرتیس، یکی از زیستشناسان که بخش عمدهای از مطالعات خود را با این مقوله اختصاص داد اظهار داشت که موتاسیون بدن از جمله اتفاقی ما را در توجیه پیری یاری میکند. به طور کلی در سلولهایی که به طور مدارم در حال تکثیر هستند، پیری کمتر ظاهر میشود. موتاسیونهای خود به خودی بیشتر در بدن دیده میشود و شاید این اعضا باشد که مسئول پیری به شمار میآیند.
0 دیدگاه