20
آگوست

زندگی اجتماعی سالمند

سالمند نیاز به داشتن روابط اجتماعی سالم و پر نشاط دارد تا نیازهای روانی و عاطفی را بر طرف کند و بدین ترتیب زمینه را برای فعالیت‌های اجتماعی سالمند فراهم کند. داشتن روابط اجتماعی سالم و مرتب با ایحاد زمینه نشاط و شادابی از ایجاد افسردگی در میان سالمندان جلوگیری کرده و زمینه بهبود الگوی فکری برای سالمندان و عزیزان این مجموعه فراهم شود. ایجاد رابطه و فعالیت‌های اجتماعی باعث ایجاد محیطی پویا و به نوعی فعالیت سالمندان می‌شود.

رابطه اجتماعی، تمامی معاشرت‌ها را شامل می‌شود، در حالی که در بسیاری از موارد سالمندان دچار انزوا شده و در طول چند ماه با افراد معدودی همانند پستچی و مغازه‌دار ارتباط داشته و تمامی روابط و گفتگورها به این افراد منتهی شده است. از این رو الزامی است تا محیطی فراهم شود تا افسردگی‌های ناشی از انزوای اجتماعی کاهش و بزرگان این سرزمین به مهدجامعه بازگردانند. زیرا تجربه نشان داده سالمندی که از روابط خوب اجتماعی برخوردار می‌باشند، کم‌تر به بیماری‌های مختلف روانی دچار می‌شوند.

به طور کلی سالمندان از احساس بطالت و بیکاری ناشی از دوران بازنشستگی رنج می‌برند. برای رفع این رنج می‌توان از مراکز تخصصی نگهداری و مراقبت از سالمندان استفاده کرد. زیرا در چنین مراکزی سالمندان با کمک متخصصان محیطی فراهم می‌آورند تا سالمندان در کنار یکدیگر به مطالعه روزنامه و کتاب پرداخته و در مواردی به گردش‌ها و سفرهای علمی می‌پردازند.

وجود چنین برنامه‌هایی، یکی از مجموعه اقداماتی است که متخصصان و مشاوران سرای بزرگان الهام در این مجموعه استفاده می‌کنند تا بزرگان و عزیزان این کشور در محیطی پویا، هرگز احساس خمولی و بیهودگی دست ندهند.